TONNIKALASALAATTI

 


Tonnikalasalaatti sopii niin tarjottavaksi noutopöytään kuin arkilounaaksi. Salaatti on kätevästi muunneltavissa oman maun mukaan.

TONNIKALASALAATTI 4-6:lle

1 ruukku salaattia, esim. jääsalaattia
1 tlk (380g) punaisia linssejä
100 g fetaa öljyssä, jossa mausteena vihreitä oliiveja ja valkosipulia, esim. Arla.
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
10 kpl kirsikkatomaatteja
1 dl kuivattuja karpaloita
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl kuivattua basilikaa

Salaattikastike
0,5 dl öljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl sokeria 

1. Revi huuhdeltu salaatti tarjoiluastian pohjalle.
2. Ripottele pinnalle valutetut ja huuhdellut punaiset linssit, johon on sekoitettu suolaa, mustapippurirouhetta ja kuivattua basilikaa.
3. Lisää salaatin päälle kerroksittain valutettu tonnikala, huuhdellut ja halkaistut tomaatit, fetajuusto ja kuivatut karpalot.
4. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja levitä seos salaatin päälle.


Kommentit