RAPARPERIKIISSELI

 


Raparperikiisseli on perinteinen kesäinen jälkiruoka. Nauti perinneklassikko vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

RAPARPERIKIISSELI

1 l raparperia
1.5 l vettä
2,0 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
1 dl omenamehua tai vettä

1. Huuhtele, kuori raparperit ohuelti ja pilko. Raparperejä ei välttämättä tarvitse kuoria.
2. Kiehauta vesi kattilassa sokerin kanssa. Lisää joukkoon raparperipalat.
3. Keitä kunnes palat hajoavat eli n.10 min.
4. Sekoita perunajauhot mehuun tai veteen.
5. Nosta kattila liedeltä. Sekoita perunajauhosuurus ohuena nauhana raparperikiisselin joukkoon samalla sekoittaen.
6. Siirrä kiisseli takaisin liedelle ja anna pulpahtaa 2-3 kertaa. Nosta kattila pois liedeltä jäähtymään.


Kommentit