Nektariinit sopivat niin makeisiin kuin suolaisiin ruokiin ja leivonnaisiin. Nektariineista saa myös herkullisen jälkiruuan uunissa paahtamalla.
Tarjoa uuninektariinit, esim. vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
UUNINEKTARIINIT 3-6:lle
3 nektariinia
1 tl fariinisokeria/puolikas nektariini
25 g laktoositonta voita sulatettuna
3 rkl mantelijauhoja
0,5 tl suolaa
1. Puolita nektariinit ja poista kivet.
2. Laita puolikkaat voideltuun uunivuokaan halkaistu puoli ylöspäin.
3. Laita teelusikallinen fariinisokeria jokaiseen puolikkaaseen.
4. Sekoita sulatetun voin sekaan mantelijauhot ja suola. Lusikoi täyte puolikkaiden päälle.
5. Paahda 200 C, 20 min.
Ripottele valmiiden puolikkaiden pinnalle rouhittua suklaata!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!