MARJAKIISSELI

 


Nyt on aika tyhjentää marjat pakasteesta! Pakastemarjat on helppo ja maukas tapa hyödyntää tekemällä niistä kiisseli. Marjakiisselin voit nauttia, esim. maidon tai kermavaahdon kera tai aamupalana myslin kanssa.

MARJAKIISSELI 4:lle

4,5 dl vettä
1 dl sokeria
0,5 l marjoja (esim. mustikkaa  ja vadelmaa)
2 rkl perunajauhoja
0,5 dl vettä

1. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää marjat joukkoon ja keitä varovasti 2-5 min.
3. Ota kattila pois liedeltä.
4. Sekoita perunajauhot veden sekaan ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen.
5. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa. Älä keitä!
6. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria.


Kommentit