KUORRUTETTU BANAANIPIIRAKKA

 

Kuorrutettu banaanipiirakka sopii loistavasti juhlapöydän tarjottavaksi. Kuorrutteessa käytetty kinuskituorejuusto sopii loistavasti komppaamaan banaanin makua. Piirakan maku vain paranee, kun antaa sen tekeytyä jääkaapissa yön yli.

KUORRUTETTU BANAANIPIIRAKKA uunipellillinen

Pohja

200 g laktoositonta voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
0,75 dl laktoositonta kermaa
4 tummunutta banaania

1. Muussaa banaanit haarukalla soseeksi.
2. Yhdistä erillisessä astiassa vehnäjauhot ja sooda.
3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
4. Sekoita joukkoon puolet jauhoseoksesta ja maito. Lisää loppu jauhoseos.
5. Sekoita banaaniseos taikinaan. Älä enää vatkaa.
6. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
7. Paista 200 C,  uunin keskitasolla 18-20 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Kuorrute

100 g pehmeää laktoositonta voita
1 prk (200g) laktoositonta kinuskituorejuustoa, esim. Valio
1 prk (250g) laktoositonta mascarponejuustoa
3,5 dl tomusokeria
1 dl laktoositonta maitoa
0,5 tl suolaa

1. Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi ja levitä seos jäähtyneen piirakkapohjan päälle.
2. Ripottele pinnalle, esim. (1 dl) uunissa paahdettuja pistaasipähkinöitä rouhittuna.

Kommentit