KOSKENLASKIJA-MAKARONIVUOKA

 


Makaronilaatikosta voi tehdä uusia versioita helposti. Tässä ohjeessa Koskenlaskija -sulatejuusto yhdistää mehevällä tavalla tomaatit ja pastan. Jujuna on, että Koskenlaskija -sulatejuusto sulatetaan ensin uunissa hyvässä sovussa tomaattien kanssa ja siitä muodostunut herkullinen kastike yhdistetään keitettyyn pastaan.

KOSKENLASKIJA-MAKARONIVUOKA 4:lle

1 pkt laktoositonta Koskenlaskija -sulatejuustoa
250 g kirsikkatomaatteja
1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
5 dl keitettyä pastaa (käytin Torinon kaura-parsakaali-tortiglionia)
1 dl pastan keitinvettä (jossa on suolaa)
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna

1. Laita Koskenlaskija -sulatejuusto vuoan pohjalle. Asettele pestyt kirsikkatomaatit vuokaan juuston ympärille.
2. Ripottele öljy sulatejuuston ja tomaattien päälle. Ripottele myös suola ja mustapippurirouhe.
3. Paista 200 C, uunin keskitasolla 30 min.
4. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Ota vuoka uunista ja sekoita sulanut juusto ja tomaatit varovasti sekaisin. 
6. Sekoita kastikkeen joukkoon keitetty, valutettu pasta ja silputtu tuore basilika.

Ripottele pinnalle murustettua fetajuustoa ja silputtua tuoretta basilikaa!

Kommentit