HIRVIMUREKE

 

Mehevä ja helppo hirvimureke ilman pekonia ja kananmunaa. Mehukkuutensa mureke saa säilyketomaateista. 
Hirvenlihan voit korvata myös naudanjauhelihalla.

HIRVIMUREKE 6-8:lle

800 g hirvenjauhelihaa
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tlk (400g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl gluteenittomia korppujauhoja
2 tl suolaa
1,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 dl öljyä

1. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulipaloja ja valkosipulimurska 0,5 dl öljyssä.
2. Murskaa säilyketomaatit haarukalla ja lisää joukkoon korppujauhot ja mausteet. Anna seoksen turvota 5 min.
3. Sekoita tomaattiseokseen tomaattipyre ja jauheliha.
4. Öljyä tai leivinpaperoi leipävuoka/uunivuoka.
5. Lusikoi taikina tiiviisti vuokaan. 
6. Paista 200 C, 40 min.

Tarjoa mureke lohkoperunoiden ja uunijuuresten kanssa!

Kommentit