ÄITIENPÄIVÄKAKKU

 


Ilahduta äitiä tänä vuonna helpolla sokerikakkupohjaisella kakulla. Valmista kakkupohja lasimenetelmällä eli mittaa ainekset laseihin niin, että ne ovat yhtä täynnä. 

Tässä ohjeessa on käytetty 3 munaa ja kakku on paistettu halkaisijaltaan 27 cm kakkuvuoassa, jolloin saadaan yksi kakkulevy. Jos haluat korkeamman kakun, kannattaa 3 munan kakku paistaa 16-20 cm kakkuvuoassa. 

Leivinjauhetta laitetaan 0,5tl/muna.

ÄITIENPÄIVÄKAKKU  6-8:lle

3 munaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Riko kananmunat lasiin.
3. Kaada toiseen lasiin sokeria yhtä täyteen, kuin munalasi on.
4. Kaada kolmanteen lasiin vehnäjauhoja yhtä täyteen kuin munalasi ja sokerilasi ovat eli raaka-aineiden pinnat tulee olla samalla lasissa samalla korkeudella.
5. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe.
6. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
7. Siivilöi jauho muna-sokerivaahtoon ja sekoita esim. lastalla nostellen taikina tasaiseksi.
8. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 C, uunin alatasolla 30-40 min. 
9. Peitä tarvittaessa vuoka foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista.
10. Anna kakun hieman jäähtyä ennen vuoasta kumoamista.

Täyte
2 dl kuohukermaa
1pkt (145g) valkoista suklaata, esim. Panda

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
3. Sekoita sula suklaa kermavaahdon sekaan ja levitä se jäähtyneen kakkupohjan päälle.
4. Anna kakun maustua kaapissa vähintään pari tuntia.
5. Voit halutessa kostuttaa kakkupohjan ennen täytteen levittämistä, esim. 1,5 dl maitoa+2 rkl vaniljasokeria.

Koristele lisäksi äidin mielimakeisilla!

Kommentit