SITRUUNA-BASILIKAKANA

 


Helppotekoisen sitruuna-basilikakanan innoittajana toimii sisilialainen sitruunakana. Tässä ohjeessa salvia on korvattu basilikalla. Basilika ja sitruuna muodostavat keskenään täydellisen mausteparin.

SITRUUNA-BASILIKAKANA 4:lle

600 g kanan/broilerin maustamatonta rintafilettä
800 g perunoita (yleis)
1 sitruuna (mehu ja 0,5 sitruunan kuoriraaste)
4 valkosipulin kynttä
1 dl tuoretta basilikaa
0,75 dl rypsi- tai oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä tai kasvislientä
1,5 tl suolaa
2 tl sokeria
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Ota kanafileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
2. Paista pannulla kanafileisiin kevyesti ruskistettu pinta ja ripottele fileiden päälle hiukan mustapippurirouhetta ja suolaa.
3. Kuori ja lohko perunat. 
4. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Pilko basilika.
5. Sekoita kulhossa sitruunanmehu, kuoriraaste, pilkottu basilika, öljy, valkoviini, valkosipuliviipaleet ja mausteet. Jos käytät kasvislientä, laita silloin vähemmän suolaa.
6. Lisää joukkoon perunalohkot. Kumoa seos uunivuokaan ja asettele kanafileet perunoiden päälle.
7. Paista 175C, 1 h uunin alatasolla. Valele paistolientä fileiden päälle kypsennyksen aikana.
8. Tarkista fileiden kypsyys, jatka tarvittaessa vielä paistamista.

Kommentit