Päärynäpiirakka, jossa päärynä saa makuparikseen mascarponen. Pehmeän maukas päärynä-mascarponepiirakka on todella helppotekoinen.
Tarjoa lämpimänä, esim. vaniljajäätelön kanssa.
PÄÄRYNÄ-MASVARPONEPIIRAKKA
Pohja
100 g laktoositonta voita
0,75 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
0,75 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
3 päärynää
2 rs (250g) laktoositonta mascarponejuustoa
1 muna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle: 1 rkl sokeria
Pinnalle: paahdettuja mantelilastuja
1. Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin erillisessä astiassa.
2. Notkista voi mikrossa (älä sulata). Vatkaa vispilällä voin sekaan sokeri ja muna.
3. Sekoita joukkoon jauhoseos.
4. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös tavallista piirakkavuokaa.
5. Paloittele päärynät.
6. Sekoita muut täytteen aineet sekaisin ja kumoa seos taikinapohjan päälle.
7. Asettele päärynänpalat täytteen päälle. Ripottele pinnalle sokeria.
8. Paista 200 C, n. 30 min.
Paahda mantelilastuja kuumalla ja kuivalla pannulla. Ripottele kypsän piirakan päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!