LOHILAATIKKO

 

Lohilaatikko - klassista kotiruokaa. Maistuu yksinkertaisuudessaan taivaalliselta. Etikkapunajuuret sopivat loistavasti lohilaatikon kyytitarjottavana.

LOHILAATIKKO 4-5:lle

500 g lohifilettä
8-9 keskikokoista perunaa (kiinteä lajike)
1 sipuli
2 dl laktoositonta kermaa
2 dl laktoositonta maitojuomaa
2 munaa
1,5 tl suolaa
3 tl kuivattua tilliä
2 rkl gluteenitonta korppujauhoja
Laktoositonta voita

1. Voitele uunivuoka.
2. Leikkaa nahaton lohi suikaleiksi. Kuori ja pilko sipuli.
3. Kuori ja viipaloi perunat.
4. Sekoita erillisessä astiassa kerma, maito ja kananmunat.
5. Lado kerroksittain uunivuokaan perunat, lohisuikaleet ja sipulipalat. Lisää joka kerroksessa suolaa, kuivattua tilliä ja kerma-maito-kananmunaseosta. Huolehdi, että seosta jää kaadettavaksi myös päällimmäiseen kerrokseen.
6. Lado ylimmäksi kerrokseksi perunaviipaleita ja ripottele pinnalle kuivattua tilliä ja ripaus suolaa, sekä loput kerma-maito-kananmunaseoksesta.
7. Ripottele lopuksi pinnalle korppujauhot ja laita muutama nokare voita.
8. Paista 175C, 1,5 h.


Kommentit