KALAPIHVIT

 

Helpot kalapihvit voit valmistaa mistä tahansa kalasta. Valmista lisukkeeksi raikas crème fraîche -kastike. Herkulliset kalapihvit sopivat myös hampurilaiseen!

KALAPIHVIT 10-12 kpl

n. 1 kg kalafileitä (esim. haukea, ahventa, lohta)
2 munaa
1 pieni sipuli silputtuna
1 dl gluteenittomia korppujauhoja
0,5 sitruunan mehu
1,5 dl laktoositonta ruokakermaa
2 tl suolaa
2 tl kuivattua tilliä
1 tl valkopippurijauhetta
1 tl paprikajauhetta

1. Jauha kalafileet lihamyllyllä tai monitoimikoneessa.
2. Sekoita massan joukkoon loput ainekset.
3. Muotoile pihvit öljytyin käsin.
4. Paista pihvit pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin ruskeiksi.

Nauti voileipäpikkelsillä maustetulla crème fraîchella!

Crème fraîche -kastike

1 prk laktoositonta crème fraîchea
1 dl laktoositonta voileipäpikkelssiä, esim. Pirkka
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
2 rkl kuivattua tilliä
Ripaus suolaa

1. Sekoita kastikkeena ainekset sekaisin.

Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä!

Kommentit

  1. Hauesta tulee hyvät kalapihvit, pullat ja mureke, samalla taikinalla.
    Selkä- ja kylkiruotojen poisto riittää, Y-ruodon voi jauhaa sekaan.
    Olen kuullut neuvon, että haukea ei pidä syödä suoraan vedestä,
    vaan raakakypsyttää jääkaapissa vuorokausi. En ole kyllä itse vertaillut.
    Haukitaikinaa voi myös maustaa monella tavoin, curry ja chili toimii,
    pekoniakin voi laittaa sekaan rasvaa antamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Kalapihvitaikinasta voi pyöräyttää niin pullat kuin murekkeenkin. Ja taikinaa voi tuunata monella eri mausteella ja on taatusti herkullista :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!