HASSELBACKAN BATAATTI

 


Maukas Hasselbackan bataatti sopii lisukkeeksi tai tarjottavaksi sellaisenaan. Pehmeän makeahko bataatti valmistuu helposti uunissa.

HASSELBACKAN BATAATTI

1 kg bataattia (1 iso tai 2 pienempää)
25 g laktoositonta voita
0,25 dl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 dl rouhittua pekaanipähkinää
0,5 tl kaurahiutaleita

1. Kuori bataatti ja leikkaa bataattiin terävällä veitsellä viiltoja vieri viereen melkein pohjaan saakka. 
2. Sulata voi ja sekoita voisula öljyn kanssa sekaisin.
3. Laita bataatti uunivuokaan. Voitele bataatti voi-öljyseoksella ja ripottele pinnalle suola.
4. Paista 200 C, 50 min. Kypsymisen aikana voi bataattia sivellä muutaman kerran uudelleen vuokaan valuneella voi-öljyseoksella.
5. Sekoita rouhittu pekaanipähkinä ja kaurahiutaleet keskenään. Levitä seos bataatin päälle. Paista bataattia vielä 10 min. 

Kommentit