FLAMMKUCHEN


Flammkuchen on Saksan oma vastine pizzalle. Taikina on todella nopeatekoinen. Taikinaa ei tarvitse lainkaan kohotella, koska siihen ei tule hiivaa. Täytteeksi käy mitä tahansa haluaa täytteeksi laittaa.

FLAMMKUCHEN 2:lle

Pohja
1,25 dl vettä
2 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

Täyte
180 g laktoositonta crème fraîchea
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
100 g laktoositonta emmental-juustoraastetta
Ripaus mustapippurirouhetta
1 punasipuli
Muutama viipale ilmakuivattua kinkkua

1. Sekoita taikinan ainekset kimmoisaksi, peitä kelmulla ja anna levätä, kunnes uuni on kuuma.
2. Laita uuni kuumenemaan 250 C, Kuori ja suikaloi punasipuli.
3. Sekoita crème fraîchen joukkoon suola, mustapippurirouhe, sokeri ja sitruunamehu.
4. Kauli taikina ohueksi levyksi. Levitä päälle crème fraîche -seos ja juustoraaste.
5. Lisää punasipulisuikaleet ja ilmakuivattua kinkkua.
6. Paista 8-10 min.

Kommentit