TEXMEX-PIIRAKKA

 


Mausteinen texmex-piirakka sopii tarjottavaksi niin arkeen kuin juhlistamaan, esim. perjantai-iltaa. Valmista vaihteeksi suolainen piirakka irtopohjavuokaan. Piirakan pohjassa käytetyt oliivit antavat mukavan makuvivahteen piirakalle. Piirakka on herkullista niin kylmänä kuin lämpimänä tarjottuna.

TEXMEX-PIIRAKKA

Pohja
0,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja pilkottuna
1 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä

Täyte
1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl chilijauhetta
1 kpl säilykepepperonia pilkottuna
2 valkosipulinkynttä
1 muna
1 prk (180g) laktoositonta crème fraîchea
6-7 kpl kirsikkatomaatteja viipaleina
2 dl juustoraastetta

1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha,  paista kypsäksi. 
2. Sekoita joukkoon, suola, chilijauhe ja pilkottu pepperoni. Anna seoksen jäähtyä pohjan teon ajan.
3. Lisää jäähtyneen jauhelihaseoksen joukkoon muna ja crème fraîche.
4. Valmista pohja: yhdistä kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Sekoita jauhoseoksen joukkoon loput pohjan aineksista.
5. Öljyä irtopohjavuoan (18 cm) sisäreuna. Painele taikina leivinpaperoidulle irtopohjavuoan pohjalle ja osittain reunoille. Voit käyttää myös piirakkavuokaa.
6. Lisää puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, puolet viipaloiduista tomaateista ja 1 dl juustoraastetta.
7. Lisää päälle loput jauhelihaseoksesta, tomaattiviipaleet ja juustoraaste.
8 . Paista 175 C, 45-50 min.

Tarjoa vihersalaatin kanssa!


Kommentit