KASVISKEITTO

 

Kevyttä ja herkullista. Liemessä käytetty appelsiinimehu sopii loistavasti maustamaan kasviskeittoa. Ruokaisamman keitosta saat, kun lisäät joukkoon, esim. paistettua kanaa.
Tarjoa keitto paahdettujen ruisleipäkuutioiden kanssa.

KASVISKEITTO 3:lle

2 perunaa
2 porkkanaa
1 punasipuli
1 pieni fenkoli
1 tl paprikajauhoa
1 tl tuoretta inkivääriä pilkottuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
6 dl kiehuvaa vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 appelsiinin mehu

1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Kuori ja suikaloi sipuli. Suikaloi myös fenkoli.
2. Lisää kattilaan öljy ja paprikajauho, valkosipulimurska ja pilkottu inkivääri, sipuli- ja fenkolisuikaleet ja kuullota pari minuuttia.
4. Lisää peruna- ja porkkanakuutiot ja kypsennä viitisen minuuttia.
5. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä 10 min tai kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
6. Lisää appelsiinimehu ja suola. Kuumenna, älä enää keitä.

Paahdetut ruisleipäkuutiot
3 viipaletta ruisleipää
Tilkka öljyä
Ripaus suolaa

1. Pilko ruisleivät kuutioiksi.
2. Paahda pannulla tilkassa öljyä.
3. Lisää loppuvaiheessa suola.





Kommentit