Perinteinen toscapiirakka sopii loistavasti tarjottavaksi pääsiäisen kahvipöytään. Toscapiirakka on herkullinen tarjottava myös gluteenittomana.
GLUTEENITON TOSCAPIIRAKKA
Pohja
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Sunnuntai
1 tl leivinjauhetta
1 rkl laktoositonta maitojuomaa
0,75 dl rypsiöljyä
Pinta
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
100 g laktoositonta voita
1 dl sokeria
100 g mantelilastuja
3 rkl laktoositonta maitojuomaa
1. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat gluteenittomat jauhot ja leivinjauho sekaisin.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita taikinaan maito ja öljy.
4. Kaada taikina piirakkavuokaan.
5. Paista pohjaa 200 C, uunin keskitasolla, 15-20 min tai kunnes pohja on kypsä.
6. Mittaa kattilaan täytteen ainekset. Kiehauta seos miedolla lämmöllä.
7. Ota piirakka uunista ja levitä seos piirakan päälle.
8. Paista 200 C, kunnes pinta on kauniin värinen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!