APPELSIINIMUFFINSSIT

 

Appelsiinimuffinssi tai appelsiinimuffini, kummin vain, nimivalinnasta huolimatta maku on yhtä herkullinen. Tämä appelsiininen ihanuus sopii vallan mainiosti pääsiäisen tarjottaviin.

APPELSIINIMUFFINSSIT 6 kpl/12 kpl

2 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu

1. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta oranssiosa kuoresta, purista mehu.
2. Yhdistä sooda vehnäjauhoihin.
3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita jauhoseos ja appelsiinimehu vuorotellen taikinaan nopeasti. Älä sekoita liikaa.
5. Nostele taikinaa lusikalla amerikanmuffinssivuokiin tai normaaleihin muffinssivuokiin.
6. Paista 200 C 17-20 min, jos valmistat normaaleihin muffinssivuokiin, lyhennä paistoaikaa. Tarkista kypsyys tarvittaessa tikulla.

Kuorrute
1 rasia (200g) laktoositonta appelsiinituorejuustoa, esim. Valio
2 rkl tomusokeria

1. Sekoita ainekset sekaisin.
2. Pursota kuorrute kuorrute muffinssien päälle tai levitä veitsen avulla.

Koristele esim. pienillä suklaamunilla!

Kommentit