PASTASALAATTI

 


Maukas ja helppotekoinen pastasalaatti valmistuu nopeasti niin lounaaksi kuin lisukkeeksi kala- ja liharuokien kanssa. 
Gluteenittoman version saat, kun käytät gluteenitonta pastaa.

PASTASALAATTI 4-6:lle

4 dl pastaa, esim. kaurapastaa
1 dl tummia viinirypäleitä 
1 dl aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1 pieni punasipuli

Kastike
1,5 dl majoneesia
1 dl laktoositonta turkkilaista jugurttia
1 rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi murskattuna
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä pasta.
2. Halkaise viinirypäleet. Kuori ja suikaloi sipuli.
3. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin.
4. Sekoita kastikkeen sekaan keitetty pasta, halkaistut viinirypäleet, sipulisuikaleet ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit.

Ripottele salaatin pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja (0,5 dl) kurpitsansiemeniä!

Kommentit