Mustikkainen valkosuklaatuorejuustokakku saa herkullisen pehmeän makuvivahteen täytteessä käytettävästä maustetusta kreikkalaisesta jugurtista. Tämä ihanuus on lisäksi gluteeniton.
MUSTIKKAINEN VALKOSUKLAATUOREJUUSTOKAKKU
Pohja
150 g gluteenittomia suklaakeksejä, esim. Pirkka
30 g voita
Täyte
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
2 prk (300 g) kreikkalaista jugurttia makuna mustikka-vanilja, esim. Valio
145 g gluteenitonta mustikkacrisp-valkosuklaata, esim. Panda
2 liivatelehteä
3 rkl vettä
1. Murskaa keksit ja sulata voi. Lisää voi keksimurujen sekaan.
2. Painele keksimuru leivinpaperoituun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajan.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdon sekaan mascarponejuusto ja jugurtti.
5. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita sulatettu suklaan vaahdon sekaan.
6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota liivatteet kuumaan veteen.
7. Sekoita liivate kerma-mascarpone-jugurtti-suklaaseokseen.
8. Kaada täyte vuokaan ja anna tekeytyä jääkaapissa väh. 4 h.
Koristele mielisillä koristeilla!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!