KÄÄRETORTTUKAKKU

 


Todella helppo ja herkullinen kääretorttukakku valmistuu todella nopeasti. Puolukka ja appelsiini muodostavat todella maukkaan makuliiton keskenään.
Gluteenittoman version saat, kun korvaat vehnäjauhot perunajauhoilla.

KÄÄRETORTTUKAKKU

3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Väliin
3 dl puolukkahilloa

Koristeeksi
1 prk appelsiinirahkaa
1 dl kermaa
1 appelsiini
0,5-1 dl pakastepuolukoita
2 valmista pikkumarenkia
1-2 palaa valkoista suklaata

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinavaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
4. Paista 225 C, 6-8 min.
5. Kumoa kääretorttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
6. Levitä hillo kääretorttupohjalle. Kääri rullalle leivinpaperin avulla.

Koristelua varten
1. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita se rahkan sekaan.
2. Aseta kääretorttuviipaleita tarjoiluastiaan ja levitä rahka-kermaseos viipaleiden päälle.
3. Koristele appelsiininpaloilla, puolukoilla, murustetulla marengilla ja rouhitulla valkoisella suklaalla.

Kommentit