VADELMA-VALKOSUKLAAJÄÄDYKE

 


Vadelma ja valkosuklaa muodostavat keskenään loistavan makuparin. Jäädykemassaa pystyy maustamaan myös muilla marjoilla, esim. hilloilla tai mustikoilla. 
Jäädykkeen voi valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen. 

VADELMA-VALKOSUKLAAJÄÄDYKE

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarpone-juustoa
100 g pakastevadelmia
100 g valkoista suklaata
0,5 dl tomusokeria

1. Sulata vadelmat ja survo marjat haarukalla.
2. Raasta valkosuklaa hienoksi raasteeksi.
3. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita vaahdon sekaan mascarpone-juusto ja tomusokeri.
4. Sekoita joukkoon valkosuklaaraaste.
5. Lisää vadelmasurvos seokseen kevyesti käännellen.
6. Kaada seos kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. 
7. Pakasta yön yli.
8. Ota jäädyke sulamaan n. puoli tuntia ennen tarjoilua.
9. Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle.

Koristele valkosuklaarouheella ja paahdetuilla mantelilastuilla!

Kommentit