KAURA-MANTELIPITSIKAKKU

 

Runebergin päivää vietetään 5.2. Maukas kaura-mantelipitsikakku sopii loistavasti juhlistamaan kansallisrunoilija Runebergia.

KAURA-MANTELIPITSIKAKKU

100g laktoositonta voita
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl mantelirouhetta
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl laktoositonta maitojuomaa

1. Sulata voi kattilassa. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
2. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille ohueksi levyksi.
3. Paista levyä 175 C, uunin alatasolla, 16-18 min. Levy ruskistuu reunoilta alkaen, varo että reunat eivät pala.
4. Leikkaa levy neljään osaan heti  uunista ottamisen jälkeen. Jätä palojen väliin raot, niin etteivät reunat kosketa toisiaan. Anna palojen jäähtyä.

Täyte
2 dl laktoositonta kuohukermaa
250 g laktoositonta maitorahkaa
1 dl vadelmahilloa
2 rkl tomusokeria

1. Vaahdota kerma.
2. Sekoita muut ainekset vaahdon sekaan.

Kakun kokoaminen

1. Kokoa kakku levittämällä levyjen väliin täytettä. 
2. Käsittele levyjä varoen, sillä ne rikkoutuvat herkästi.
3. Koristele kakku marjoilla ja manitelirouheella.
4. Anna kakun tekeytyä n. 0,5 h jääkaapissa.



Kommentit