JUUSTO-TOMAATTIMUFFINSSIT

 

Leivo vaihteeksi suolaisia muffinsseja. Maukkaat juusto-tomaattimuffinssit ovat todella helppoja valmistaa. 
Taikinaan saa helposti vaihtelevuutta, esim. korvaamalla aurinkokuivatun tomaatin pilkotuilla oliiveilla tai raejuustolla. 

JUUSTO-TOMAATTIMUFFINSSIT 12-14 kpl

1 prk (180g) laktoositonta crème fraîchea
2 dl laktoositonta maitojuomaa
3 munaa
0,5 dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
100 g laktoositonta juustoraastetta, esim. Emmental
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1,5 tl kuivattua basilikaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 valkosipulinkynsi murskattuna

1. Sekoita crème fraîche, maito, öljy ja munat keskenään sekaisin.
2. Pilko aurinkokuivattu tomaatti ja lisää se juustoraasteen ja murskatun valkosipulin kanssa seokseen.
3. Sekoita kuivat ainekset sekaisin ja sekoita se kahdessa erässä taikinan sekaan.
4. Nosta taikinaa lusikalla muffinssivuokiin.
5. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 C, n. 20 min.

Kommentit