LUUMUVAAHTO

 


Valmista joulun jälkiruuaksi hieman juhlavampi versio luumuvaahdosta. Mascarponejuusto tuo vaahtoon ihanan pehmeän maun. Moni kokee liivatteiden käytön hankalana leivonnassa ja jälkiruokien valmistamisessa. Itseasiassa se on todella helppoa - kannustan rohkeasti kokeilemaan!

LUUMUVAAHTO 6:lle

1 prk (250g) laktoositonta mascarponejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa laktoositonta vaniljakastiketta
1 dl laktoositonta maitojuomaa
1,5 dl luumumarmeladia
3 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon mascarponejuusto ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita vaahdon joukkoon luumumarmeladi, vaniljasokeri ja sokeri.
4. Kuumenna tilkka vettä (2 rkl), purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita kuuman veden sekaan.
5. Sekoita liivateseos vaahdon sekaan.
6. Annostele vaahto valmiiksi annosmaljoihin tai yhteen isoon tarjoiluastiaan. 
7. Anna tekeytyä jääkaapissa väh. 4 h.




Kommentit