ITSENÄISYYSPÄIVÄN KAKKU

 


Juhlista itsenäisyyspäivää valkosuklaa-appelsiinituorejuustokakulla. Kakun piparkakkutaikinapohja komppaa loistavasti yhteen täytteen makujen kanssa. Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, sillä täyte kostuttaa piparipohjan mukavan pehmeäksi.

Gluteenittoman version saat, kun käytät gluteenitonta valmispiparitaikinaa ja gluteenitonta valkosuklaata.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN KAKKU

Valmista piparkakkutaikinaa
2 dl kuohukermaa
1 prk (200g) appelsiinituorejuustoa, esim. Valio
145 g valkoista suklaata, esim. Panda

1. Sulata piparitaikina ja kauli taikina hieman ohuemmaksi. Leikkaa taikinasta irtopohjakakkuvuoan kokoinen ja muotoinen pala.
2. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja aseta taikinalevy pohjalle.
3. Paista pohjaa 200 C, 8-10 min.
4. Pohjan jäähtymisen aikana valmista täyte.
5. Sulata 100 g valkoista suklaata mikrossa tai vesihauteessa.
6. Paloittele loppu suklaa rouheeksi.
7. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto.
8. Sekoita vaahto-tuorejuustoseoksen joukkoon sula suklaa. Lisää lopuksi taikinan sekaan suklaarouhe.
9. Levitä täyte jäähtyneen piparipohjan päälle.
10. Anna kakun tekeytyä väh. 3-4 h.

Koristele mieleisillä koristeilla!

Kommentit