HIRVIPIIRAKKA

 

Hirvipiirakka sopii mainiosti juhlistamaan Uutta Vuotta. Täytteessä käytetty kurkkusalaatti ja sinihomejuusto mukailee herkullisella tavalla Moskovan padan -makumaailmaa.

Hirvenjauhelihan tilalla voit käyttää myös naudanjauhelihaa. 

HIRVIPIIRAKKA

Pohja
150 g laktoositonta voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte
400 g hirvenjauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä murskattuna
0,5 tl suolaa
2 rkl kurkkusalaattia
Nokare (1-2 rkl) sinihomejuustoa, esim. Aura
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta

1 prk (180g) laktoositonta crème fraîchea
1 dl laktoositonta kermaa
2 munaa

1.  Nypi piirakkapohjaa varten voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon vesi ja suola. 
2. Taputtele taikina piirakkavuoan (27cm)  pohjalle ja reunoille.
3. Valmista täyte. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulipaloja tilkassa öljyä, lisää joukkoon hirvenjauheliha ja valkosipulimurska. Paista liha lähes kypsäksi. 
4. Sekoita joukkoon kurkkusalaatti, sinihomejuusto, mustapippurirouhe, suola ja paprikajauho. Paista hetki, kunnes juusto on sulanut.
5. Levitä jauhelihaseos piirakkavuokaan.
6. Sekoita kulhossa keskenään crème fraîche, kerma ja munat. Kaada seos piirakkavuokaan täytteen päälle.
7. Paista 200 C, 40-45 min.

Nauti puolukkahillon ja vihersalaatin kanssa!

Kommentit