GLUTEENITON SAARISTOLAISLEIPÄ

 


Saaristolaisleipä kuuluu olennaisena osana jouluun. Tässä ohjeessa omanlaista makeutta leipään tuo pakastekuivattu mustikka. 

Pakastekuivatun mustikan tilalla voit käyttää rouhittuja auringonkukansiemeniä.

GLUTEENITON SAARISTOLAISLEIPÄ 1 vuoka

5 dl gluteenitonta tummaa olutta (Kukko)
1 pss kuivahiivaa
1 rkl psylliumia
2 dl tummaa siirappia
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl pakastekuivattua mustikkaa
2 dl tattarijauhoja
2 dl tummaa glut. jauhoseosta, esim. Sunnuntai
2 tl suolaa

Sivelyyn
1 rkl siirappia
1 rkl kiehuvaa vettä

1. Sekota kulhossa tumma olut, kuivahiiva ja psyllium. Anna nesteen turvota 5 min.
2. Sekoita nesteen joukkoon kuivat aineet ja siirappi.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Anna kohota liinan alla tunnin ajan.
4. Paista 175C, 50-60 min.
5. Voitele leipä pariin kertaan siirappi-vesiseoksella paiston loppuvaiheessa. 
6. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
7. Kumoa leipä hieman jäähtyneenä.
8. Kääri täysin jäähtynyt leipä muoviin. Leipä on parhaimmillaan parin päivän kuluttua. Anna leivän tekeytyä jääkaapissa.

Kommentit