Pizzapohjan voi valmistaa myös kasviksista. Taikina tarvitsee kuitenkin jotain sitovaksi aineeksi, esim. maissijauhoja tai vaikkapa mantelijauhoja. Pohjassa käytettäviä kasvisvaihtoehtoja on useita, esim. kukkakaali sopii myös erinomaisesti. Juustoraasteen voit jättää pois.
Täytteeksi voit laittaa, mitä mielesi tekee. Tässä pizzassa täytteenä on suolakurkkua, kypsiä punaisia linssejä, punasipulia, säilykepersikkaa ja kirsikkatomaatteja.
PIZZAPOHJA KASVIKSISTA
1 porkkana
0,5 punainen paprika
1 pieni bataatti
1 dl juustoraastetta
2,5 dl maissijauhoja
2 munaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
2 rkl öljyä
1. Raasta porkkana ja bataatti. Pilko paprika pieniksi paloiksi.
2. Lisää joukkoon juustoraaste, maissijauho, munat ja mausteeet. Sekoita tasaiseksi.
3. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille.
4. Esipaista 225 C, 15-20 min.
5. Lisää tomaattikastike ja täytteet ja paista vielä 10-15 min.
Tomaattikastike
3 rkl paseerattua tomaattia
1 rkl ketsuppia
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 murskattu valkosipulin kynsi
0,5 tl suolaa
Ripaus mustapippurirouhetta
1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!