PIPARIASETELMA


Tein piparitalon tilalta pipariasetelman, sillä halusin päästä vähän helpommalla. Voit tehdä asetelman valmiista tai itsetehdystä piparitaikinasta. Käytä kokoamisessa itsetehtyä pikeeriä.

PIPARIASETELMA

Piparitaikina

1,5 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
250 g laktoositonta voita
1 rkl kanelia
2 tl inkiväärijauhetta
2 tl neilikkaa
0,5 tl suolaa
2 munaa
2 tl ruokasoodaa
9 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, suola ja sooda sekaisin.
2. Mittaa kattilaan siirappi, voi ja mausteet. Keitä seosta samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna seoksen jäähtyä.
3. Vatkaa munat seokseen. Lisää sooda-suola-jauhoses ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kovettua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa veitsellä asetelman pohja ja lisäksi ota muotilla pipareita.
5. Paista 200 C, 5-8 min.

Pikeeri 

1 kananmunan valkuainen
3 dl tomusokeria
3 tippaa etikka tai sitruunamehua

1. Erottele valkuainen keltuaisesta.
2. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi
3. Lisää etikka tai sitruunamehu ja tomusokeri, vatkaa tasaiseksi.
4. Pane kuorruteseos, esim. minigrip-pussiin. Sulje pussi hyvin ja leikkaa pussin kulaan pieni reikä.


Kommentit