ISÄNPÄIVÄKAKKU

 

Ilahduta päivänsankaria maukkaalla suklaakakulla. Suklaakakku kuorrutetaan ihanan pehmeällä suklaamoussella. Makunautintoa komppaa mukavasti moussen alla oleva mustikkahillo. 

Saat kakusta täysin gluteenittoman, kun käytät suklaamoussessa gluteenitonta suklaata, esim. Panda. 

ISÄNPÄIVÄKAKKU

125 g laktoositonta voita
3 munaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kaakaojauhetta, esim. van Houten
0,5 tl leivinjauhetta

1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet sekaisin.
4. Sekoita voisula muna-sokerivaahdon joukkoon.
5. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja sekoita nostelemalla taikinaksi.
6. Voitele matala kakkuvuoka laktoosittomalla voilla ja jauhota gluteenittomalla korppujauholla.
7. Paista 175C, 40-45 min.

SUKLAAMOUSSE

180 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa, esim. Pirkka
0,5 dl sokeria
2 dl laktoositonta kuohukermaa
100 g laktoositonta maitosuklaata

1. Sulata suklaa.
2. Vaahdota kerma.
3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.
4. Sekoita lopuksi kermavaahto suklaa-tuorejuustoseokseen.

MUSTIKKAPIKAHILLO

4 dl pakastemustikoita
1 dl hillosokeria

1. Laita mustikat ja sokeri mikronkestävään korkeareunaiseen astiaan.
2. Kuumenna 800 W 6-8 min. Sekoita puolivälissä kuumennusta, sekä lopuksi.
3. Purkita hillo ja säilytä jääkaapissa.

Levitä jäähtyneen kakun pinnalle jäähtynyt mustikkahillo ja sen päälle suklaamousse. Koristele, esim. pakastemustikoilla ja valkosuklaaraasteella!

Kommentit