Ilahduta päivänsankaria maukkaalla suklaakakulla. Suklaakakku kuorrutetaan ihanan pehmeällä suklaamoussella. Makunautintoa komppaa mukavasti moussen alla oleva mustikkahillo.
Saat kakusta täysin gluteenittoman, kun käytät suklaamoussessa gluteenitonta suklaata, esim. Panda.
ISÄNPÄIVÄKAKKU
125 g laktoositonta voita
3 munaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kaakaojauhetta, esim. van Houten
0,5 tl leivinjauhetta
1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet sekaisin.
4. Sekoita voisula muna-sokerivaahdon joukkoon.
5. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja sekoita nostelemalla taikinaksi.
6. Voitele matala kakkuvuoka laktoosittomalla voilla ja jauhota gluteenittomalla korppujauholla.
7. Paista 175C, 40-45 min.
SUKLAAMOUSSE
180 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa, esim. Pirkka
0,5 dl sokeria
2 dl laktoositonta kuohukermaa
100 g laktoositonta maitosuklaata
1. Sulata suklaa.
2. Vaahdota kerma.
3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.
4. Sekoita lopuksi kermavaahto suklaa-tuorejuustoseokseen.
MUSTIKKAPIKAHILLO
4 dl pakastemustikoita
1 dl hillosokeria
1. Laita mustikat ja sokeri mikronkestävään korkeareunaiseen astiaan.
2. Kuumenna 800 W 6-8 min. Sekoita puolivälissä kuumennusta, sekä lopuksi.
3. Purkita hillo ja säilytä jääkaapissa.
Levitä jäähtyneen kakun pinnalle jäähtynyt mustikkahillo ja sen päälle suklaamousse. Koristele, esim. pakastemustikoilla ja valkosuklaaraasteella!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!