KORVAPUUSTIT


Nyt on aika juhlia korvapuustia! 4.10 vietetään kansallista korvapuustipäivää, tosin korvapuustipäivä voisi olla vaikka joka päivä. Korvapuusti on pullien ässien ässä. 

KORVAPUUSTIT n. 30 kpl

5 dl lämmintä vettä tai laktoositonta maitojuomaa
2 pss kuivahiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
150 g laktoositonta voita

Täyte
Pehmeää voita
Sokeria 
Kanelia

1. Sekoita kuivahiiva 2 dl vehnäjauhoja.
2. Lämmitä neste reilusti lämpimäksi, sekoita joukkoon kuivahiiva-jauhoseos.
3. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kananmunat ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Alusta loput jauhot, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu voi.
5. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla vedottomassa paikassa.
6. Kauli taikina kahdeksi levyksi.
7. Levitä levyille pehmeää voita. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
8. Kääri levyt rullalle. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat veitsellä vinoittain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat kapea osa ylöspäin.
9. Paina sormella kapea kohta kohti pöytää. Kohota liinan alla.
10. Voitele kohonneet pullat kanamunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
11. Paista 225C, n. 10 min.



Kommentit