PUOLUKKA-SUOLAPÄHKINÄFOCACCIA

 

Tässä focacciassa yhdistyvät maukkaalla tavalla hapan, makea ja suolainen. Makunautinto täydentyy, kun "toppaat" focacciaa kinuskikastikkeeseen.

PUOLUKKA-SUOLAPÄHKINÄFOCACCIA

1,5 dl lämmintä vettä
0,5 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
Puolukoita
Suolapähkinöitä

1. Sekoita veteen hiiva ja sokeri.
2. Lisää jauhot ja öljy. Huom! taikina jää löysäksi. Anna taikinan nousta väh. 1 h. 
3. Levitä taikina jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle uunipellille (25x27) tai vuokaan ja kohota vielä hetki.
4. Painele taikinaan kuoppia ja ripottele kuoppiin puolukoita ja suolapähkinöitä.
5. Paista 200 C, 15-20 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Ripottele jäähtyneen focaccian pinnalle tomusokeria!

Kommentit