OMENATUOREJUUSTOKAKKU

 

Tämän ohjeen nimi on hiukan harhaanjohtava, sillä kakussa ei käytetä tuorejuustoa. Omenan makua korostaa loistavalla tavalla täytteessä käytetty lemon curd -tahna. Lemon curd -tahna antaa kakulle sopivan makeuden. Voit halutessasi lisätä täytteeseen sokeria.

OMENATUOREJUUSTOKAKKU

Pohja
150 g kaurakeksejä
50 g laktoositonta voita

Täyte
2 dl laktoositonta kuohukermaa
1 dl laktoositonta turkkilaista/kreikkalaista jugurttia
1 dl lemon curd -tahnaa
3 omenaa
Puolikkaan sitruunan mehu
2 liivatetta
3 rkl vettä

1. Murskaa keksit. Sulata voi ja lisää se keksimurujen sekaan.
2. Painele keksimuru leivinpaperoituun irtopohjakakkuvuokaan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
4. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon jugurtti ja lemon curd -tahna.
5. Purista sitruunamehu ja lisää pilkotut omenat sitruunamehun joukkoon.
6. Sekoita omenapalat kermavaahtoseokseen.
7. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota liivatteet kuumaan veteen.
8. Sekoita liivate vaahto-omenaseokseen.
9. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.

Ripottele valmiin kakun pinnalle esim. pilkottuja Pihlaja-karkkeja.


Kommentit