OMENARAASTEPAI

 

Tämä omenaherkku valmistuu nopeasti vierasvaraksi tai jälkiruuaksi. Se ei oikeastaan kaipaa kaverikseen mitään, mutta toki voit tarjota sen kanssa, esim. vaniljajäätelöä. 

OMENARAASTEPAI

4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
125 g laktoositonta voita
1 muna

7 kotimaista omenaa
sokeria

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Pilko voi pieniksi kuutioiksi.
2. Nypi jauhoseoksen joukkoon voi ja muna ryynimäiseksi seokseksi.
3. Levitä puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (23 cm).
4. Raasta omenat ja levitä omenaraaste vuokaan. Lisää sokeria tarpeen mukaan.
5. Ripottele loput taikinasta muruina omenaraasteen päälle.
6. Paista 225 C, 15-20 min.

Kommentit