Tässä ohjeessa yhdistyvät herkullisella tavalla omena, valkosuklaa ja pekaanipähkinät. Piirakka on todella helppotekoinen. Tarjoa omenapiirakka lämpinänä vaniljajäätelön kanssa.
Pekaanipähkinät voit korvata jollain muilla pähkinöillä.
OMENAPIIRAKKA
Pohja
2,5 dl piimää
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Täyte
0,5 l omenakuutioita
1 rkl fariinisokeria
50 g valkosuklaata rouhittuna
1 dl rouhittua pekaanipähkinää
1. Valmista einsin täyte. Kuutioi omenat ja sekoita joukkoon fariinisokeri.
2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri.
3. Sekoita vehnäjauhojen sekaan sooda ja lisää jauhoseos piimä-öljyseokseen.
4. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (26x35) tai uunivuokaan.
5. Ripottele pinnalle valkosuklaa- ja pähkinärouhe.
6. Paista 225 C uunin alatasolla 20-25 min.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!