OMENAPIIRAKKA

 


Tässä ohjeessa yhdistyvät herkullisella tavalla omena, valkosuklaa ja pekaanipähkinät. Piirakka on todella helppotekoinen. Tarjoa omenapiirakka lämpinänä vaniljajäätelön kanssa.

Pekaanipähkinät voit korvata jollain muilla pähkinöillä.

OMENAPIIRAKKA

Pohja
2,5 dl piimää
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Täyte
0,5 l omenakuutioita
1 rkl fariinisokeria
50 g valkosuklaata rouhittuna
1 dl rouhittua pekaanipähkinää

1. Valmista einsin täyte. Kuutioi omenat ja sekoita joukkoon fariinisokeri.
2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri. 
3. Sekoita vehnäjauhojen sekaan sooda ja lisää jauhoseos piimä-öljyseokseen.
4. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (26x35) tai uunivuokaan.
5. Ripottele pinnalle valkosuklaa- ja pähkinärouhe.
6. Paista 225 C uunin alatasolla 20-25 min.

Kommentit