LOHIPATA



Tämä maukas lohipata on todella helppo- ja nopeatekoinen. Lisäkkeeksi tarvitset vain leipää. Etenkin paahdettu ruisleipä sopii lohipadan makukaveriksi aivan täydellisesti.

LOHIPATA 

400 g lohifilettä
1 fenkoli
1 sipuli
4 perunaa
5 dl kalalientä (5 dl kiehuvaa vettä ja 1 kalaliemikuutio)
0,5 dl kurkkusalaattia
Ripaus mustapippurirouhetta

Pinnalle tuoretta tilliä

1. Paloittele kala.
2. Halkaise ja suikaloi fenkoli.
3. Kuori ja suikaloi sipuli.
4. Kuori ja paloittele perunat.
5. Kuullota fenkolia öljyssä, lisää perunat, sipuli ja liemi. Kypsennä kannen alla 15-20 min, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
6. Lisää kalapalat. Keitä mieldolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes kala kypsyy.
7. Mausta mustapippurirouheella.

Kommentit