SITRUUNAPANNACOTTA



Pannacotta on minun suosikkijälkiruoka. Raikas sitruunapannacotta on todella helppotekoinen ihanuus. Pannacotan voit tehdä tarjoiluastiaan tai erillisiin annosmaljoihin. Ja sen voi tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

SITRUUNAPANNACOTTA 3:lle

3 dl laktoositonta kuohu- tai vispikermaa
3 rkl sokeria
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
2 liivatelehteä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Pese sitruuna hyvin ja raasta pelkkä keltainen kuoriosa. Purista mehu.
3. Mittaa kattilaan kerma, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste.
4. Kuumenna seos kiehumispisteeseen, älä keitä. Ota kattila pois liedeltä.
5. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet.
6. Kaada seos annosmaljohin ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h.

Koristele annokset valkosuklaarouheella ja sitruunan kuoriraasteella!


Kommentit