OMENAVISPIPUURO

 


Ihanan kuohkea omenavispipuuro on helppo valmistaa valmiista omenasoseesta. Puuro sopii tarjottavaksi niin aamu-. väli- ja iltapalaksi. Sopii erinomaisesti myös jälkiruuaksi. Tarjoa puuron kanssa kerma-tuorejuustovaahtoa.

OMENAVISPIPUURO

1 l vettä
4 dl omenasosetta
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1,5 dl mannasuurimoita
2 tl vaniljasokeria

1. Mittaa kattilaan vesi, omenasose, sokeri ja suola. 
2. Vispilöi kiehuvaan seokseen mannasuurimot. Keitä hiljalleen välillä sekoitten n. 5 min. Mausta vaniljasokerilla.
3. Anna puuron jäähtyä.
4. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi.

Kerma-tuorejuustovaahto

1 dl laktoositonta kuohukermaa
100 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
1-2 rkl sokeria.

1. Vaahdota kerma.
2. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri.

Ripottele valmiin puuron päälle lisäksi vohvelikeksimurua!


Kommentit

  1. Ohjeessasi on 0,5 dl sokeria ja 0,5 tl sokeria. Pitääkö paikkaansa vai onko siinä jonkinlainen virhe?

    VastaaPoista
  2. Kiitos tarkkaavaisuudesta! Ohjeessa pitää olla 0,5 dl sokeria ja 0,5 tl vaniljasokeria. Toivottavasti sait kuitenkin tehtyä vispipuuroa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!