MUSTIKKA-PUOLUKKAMOUSSE


Ihanan pehmeän moussen voit valmistaa myös pelkästään puolukoista tai mustikoista. Myös pakastemarjat käyvät. Mustikka-puolukkamoussea voit käyttää myös täytekakkujen tai kääretorttujen täytteenä.

MUSTIKKA-PUOLUKKAMOUSSE 4:lle

2 dl mustikoita
1 dl puolukoita
1,5 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl laktoositonta mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatetta
2 rkl sokeria

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Survo marjat, ei haittaa vaikka jää sattumia.
3. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoo mascarpone tai tuorejuusto.
4. Lisää joukkoon survotut marjat ja sokeri.
5. Purista liivatteista vesi ja sekoita tilkkaan (2 rkl) kuumaa vettä.
6. Sekoita liivate marjavaahtoon.
7. Annostele annosmaljoihin.
8. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 2 h.

Kommentit