MAUSTEINEN KALAPATA

 


Mausteinen kalapata: helppo ja todella maukas. Tarjoa herkku keitetyn riisin tai perunoiden kera. Kalapadan mausteisuutta voit itse säädellä. Itse käytän harvoin kalan maustamisessa valkosipulia mutta tähän kalapataan valkosipuli sopii täydellisesti.

Ohjeessa käytetyn Sambal Oelek -chilitahnan voit korvata tuoreella chilillä tai chilijauheella.


MAUSTEINEN KALAPATA 

500 g lohta
2 sipulia
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl pilkottua tuoretta inkivääriä
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl Sambal Oelek -chilitahnaa
2 tl sokeria
1 dl vihreitä oliiveja

1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Pilko kuutioiksi.
2. Kuori ja lohko sipulit. Huuhtele ja paloittele paprikat.
3. Kuullota sipuleja öljyssä pari minuuttia, lisää joukkoon paprikapalat, pilkottu inkivääri ja murskattu valkosipuli. Kypsennä pari minuuttia.
4. Lisää joukkoon kalapalat, tomaattimurska ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 5-10 min, kunnes kala on kypsää.
5. Sekoita joukkoon oliivit. Tarkista maku.

Kommentit