VALKOSIPULIPERUNAT


Valkosipuliperunat onnistuvat myös ilman kermaa. Perunat ovat herkullinen lisuke niin kasvis-, kala- ja liharuokien kanssa. On ne syntisen hyviä myös sellaisenaan!


VALKOSIPULIPERUNAT pellillinen

1 kg kiinteitä uusia perunoita
1 valkosipuli pilkottuna
0,25 dl rosmariinilla maustettua rypsiöljyä, esim Keiju, tavallinenkin käy
1 tl suolaa
25 g laktoositonta voita

1. Sekoita pilkotut valkosipulit, öljy ja suola kulhossa.
2. Viipaloi huuhdellut perunat.
3. Sekoita perunaviipaleet öljyseokseen.
4. Kumoa perunaviipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä ne tasaisesti.
5. Viipaloi voista, esim. juustohöylällä lastuja perunoiden päälle.
6. Paista 225 C, 30 min.

Kommentit