GLUTEENITON JUUSTOPIIRAKKA


Herkullinen piirakka juuston ystäville! Juustopiirakan täytteeksi voit valita mieleisesi juustomaun. Ruokaisamman piirakasta saat lisäämällä täytteeseen, esim. tonnikalaa. Piirakka on todella hyvää hieman jäähtyneenä.

Gluteenittoman jauhon voit korvata vehnäjauholla.

GLUTEENITON JUUSTOPIIRAKKA

Pohja
150 g laktoositonta pehmennyttä voita
4 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Sunnuntai
0,5 tl suolaa
1 muna

1. Mittaa kulhoon 3 dl jauhoja ja suola.
2. Lisää voi joukkoon pieninä paloina ja nypi voi jauhojen sekaan.
3. Lisää kananmuna ja sekoita esim. puuhaarukalla tasaiseksi.
4. Sekoita loput jauhot taikinan sekaan käsin.
5. Laita taikina jääkaappiin täyttteen valmistamisen ajaksi.
6. Laita uuni lämpenemään 200 C.

Täyte

150 g juustoraastetta, esim. Mozzarella.
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 rkl tuoretta pilkottua basilikaa tai 2 tl kuivattua basilikaa
1 prk (200g) laktoositonta crème fraîchea
2 munaa
3 rkl seesaminsiemeniä
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
2. Voitele vuoka (28 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Levitä täyte vuokaan.
4. Paista 200 C, 25-30 min.

Nauti esim. vihersalaatin kanssa!




Kommentit