Helppo ja herkullinen banaanipiirakka, jossa voi hyödyntää ylikypsiä banaaneja. Taikina valmistuu todella nopeasti, sillä mitään ei tarvitse vatkailla.
BANAANIPIIRAKKA
1 banaani
50 g pehmeää laktoositonta voita
1,25 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl laktoositonta maitoa
Muruseos
0,75 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
50 g laktoositonta voita
Nypi kaikki ainekset kulhossa pieniksi muruiksi.
1. Muusaa kulhossa haarukalla banaani ja pehmeä voi tasaiseksi soseeksi. Lisää seokseen kananmuna ja fariinisokeri.
2. Sekoita erillisessä asitassa keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.
3. Lisää jauhoseos seokseen.
4. Sekoita joukkoon maito.
5. Kaada taikina piirakkavuokaan (24cm).
6. Ripottele muruseos taikinan pinnalle.
7. Paista 175C, uunin keskitasolla n. 30 min.
Ripottele jäähtyneen piirakan pinnalle, esim. rouhittua suklaata.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!