Raparperipiirakka kuuluu alkukesän herkkuihin. Raparperin kirpeyttä taittaa mukavasti täytteessä käytetty mansikkarahka. Raparperipiirakan voi tehdä myös gluteenittomana, kun jauhot korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella.
RAPARPERIPIIRAKKA
Muruseos
6,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
250 g sulatettua laktoositonta voita
Pohja
2/3 muruseosta
2 dl maitoa
1 muna
Täyte
5 dl raparperipaloja
2 prk (400g) laktoositonta mansikkarahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
Pinnalle
1/3 muruseosta
1. Valmista ensin muruseos. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää joukkoon lopuksi voisula.
2. Sekoita muna ja maito keskenään ja lisää se (2/3) muruseokseen.
3. Levitä taikina jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle uunipannulle (25x30 tai isompi).
4. Ripottele pinnalle raparperinpalat.
5. Sekoita täytteen ainekset ja kaada piirakan päälle. Ripottele pinnalle loput muruseoksesta.
6. Paista 175C, uunin keskitasolla, n. 45 min.
Nauti lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita!