PAPRIKA-FETAPIIRAKKA


Paprika-fetapiirakka on helppo ja maukas suolainen tarjottava. Suolainen piirakka sopii tarjottavaksi niin arkiruokana kuin juhlien noutopöydässä. Piirakan seuraksi sopii tarjottavaksi raikas salaatti.

PAPRIKA-FETAPIIRAKKA

Pohja
1 dl laktoositonta juustoraastetta, esim mozzarella
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon paloiteltu voi ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää joukkoon juustoraaste ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Painele taikina piirakkavuoan (28 cm) pohjalle ja reunoille.
4. Esipaista piirakkapohjaa 200 C, n.10 min (valmista sillä aikaa täyte).

Täyte

1 paprika
1 pieni punasipuli
1 pkt (100g) maustettua fetajuustoa, esim. Arlan aurinkokuivattu tomaatti
1,75 dl laktoositonta kermaa
3 dl laktoositonta juustoraastetta, esim. mozzarella
1 muna
0,5 tl mustapippurirouhetta

1. Kuori ja pilko sipuli. Voit halutessasi kuullottaa sipulipaloja hetken tilkassa öljyä.
2. Huuhtele ja pilko paprika.
3. Sekoita keskenään kerma, juustoraaste, muna ja mustapippurirouhe erillisessä kulhossa.
4. Ripottele esipaistetun piirakkapohjalle paprika- ja sipulipalat, sekä fetajuustopalat.
5. Kaada kerma-juustoraaste-munaseos täytteiden päälle.
6. Paista 200 C 25-30 min uunin keskitasolla.


Kommentit