PÄÄRYNÄPIIRAKKA


Tämän herkullisen ja helpon päärynäpiirakan jujuna on täytteessä käytettävä päärynäjugurtti. Päärynäpiirakka on maukas vaihtoehto perinteiselle omenapiirakalle.

Pohja

100 g laktoositonta voita
2 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria


1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen.
3. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa.
4. Painele taikina piirakkavuokaan (28 cm) tai uunivuokaan

Täyte

2 päärynää
1 prk (175 g) laktoositonta päärynäjugurttia, esim. Arla.
2 munaa
1 dl sokeria

1. Kuori ja pilko päärynät. Levitä päärynänpalat piirakan päälle.
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos päärynänpalojen päälle.
3. Paista 200C 35-45 min.

Ripottele jäähtyneen piirakan päälle rouhittua suklaata.






Kommentit