MANTELIKAKKU ÄITIENPÄIVÄKSI


Yllätä äiti tänä vuonna hieman erilaisella herkulla - mantelikakulla. Kakkuun ei tule lainkaan rasvaa. Se sopii hyvin tarjottavaksi kahvipöytään myös ilman kuorrutustakin.

Lisäksi kakku on gluteeniton ja laktoositon.

MANTELIKAKKU ÄITIENPÄIVÄKSI

3 munaa
1,5 dl sokeria
6 dl mantelijauhoja
1 appelsiinin kuoriraaste

1. Pese appelsiini hyvin ja raasta appelsiinin kuori.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuoriraaste.
3. Sekoita jauhot munasokerivaahtoon nostellen.
4. Kaada taikina leivinpaperoidulle irtopohjakakkuvuokaan (18 cm).
5. Paista 175 C, 55-60 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
6. Anna kakun jäähtyä 10-15 min, ennekuin irroitat vuoasta.
7. Voit paistaa kakun myös isommassa vuoassa mutta huomioi, että paistoaika on tuolloin lyhyempi.

Kostutus
1 puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl vettä
1 rkl sokeria

1. Sekoita ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle

Päälle
1 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g laktoositonta vaniljatuorejuustoa

1. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto
2. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele esim. pensasmustikoilla ja suklaarouheella.


Kommentit