PERSIKKAPIIRAKKA


Tämän persikkapiirakan ohjeen olen saanut tyttäreltäni. Tätä herkkua on tullut syötyä usemmankin kerran. Piirakka maistuu taivaalliselta hieman lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kanssa nautittuna.
Itse unohdin voidella piirakan kananmunalla ennen paistamista. Maistuu yhtä hyvältä mutta paistopinta jäi hieman vaaleaksi.

PERSIKKAPIIRAKKA

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
125 g laktoositonta voita
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
3-4 rkl kylmää vettä

Täyte

2 prk (235g) säilykepersikkaa pilkottuna
1,5 dl sokeria
1.25 dl vehnäjauhoja
1 rkl sulaa laktoositonta voita
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl kanelia

1 muna voitelua varten

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Kuutioi voi ja nypi se kuivien aineiden kanssa ryynimäiseksi seokseksi.
3. Lisää vettä vähitellen, juuri sen verran että taikina pysyy kasassa.
4. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin n. 1 h.
5. Ota taikina jääkaapista ja jaa se kahteen osaan.
6. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä (halkaisija n. 20 cm) kevyesti jauhotetulla pöydällä.
7. Painele toinen levyistä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Piirakkavuoan tulee olla tarpeeksi syvä (n. 5 cm), sillä täytettä tulee paljon. Vaihtoehtoisesti voit käyttää irtopohjakakkuvuokaa.
8. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää täyte pohjan päälle.
9. Aseta toinen taikinalevyistä tiiviisti piirakan kanneksi. Viillä veitsellä 2-4 pientä viiltoa piirakan kanteen, jotta täytteen kuuma höyry pääsee paistamisen aikana ulos.
10. Voitele kananmunalla.
11. Paista 175C, 50-55 min





Kommentit

  1. Näin persikoita rakastavana tätä pitää ehdottomasti kokeilla! Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Persikka on myös yksi minun lemppareista!

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita!