MOZZARELLA-BASILIKAPIZZA


Helppo pizzaohje mozzarellan ystäville. Omatekoinen pizzapohja ja tomaattikastike kruunaavat herkullisen pizzan.

MOZZARELLA-BASILIKAPIZZA  pellillinen

Pohja

2 tl kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy.
2. Sekoita vehnäjauhot joukkoon vähitellen. Vaivaa taikinaa lopuksi, kunnes taikina ei jää kiinni sormiin.
3. Kohota taikinaa liinan alla 30 min.
4. Kauli taikinasta levy.

Tomaattikastike

2.5 dl paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurouhetta
1 dl silputtua tuoretta basilikaa
Ripaus sokeria

1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin

Täyte

Tomaattikastiketta
1 pallo laktoositonta mozzarellaa viipaleina, esim. Pirkka
1 pss (150g) laktoositonta mozzarellaraastetta
Pestokastiketta
Kuivattua oreganoa
Tuoretta valkosipulimurskaa
Tuoretta basilikaa

1. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta.
2. Lisää viipaloitu mozzarella ja mozzarellaraaste.
3. Laita pinnalle muutama lusikallinen pestokastiketta
4. Paista 225 C, 15-20 min.
5. Ripottele pinnalle tuoretta valkosipulimurskaa, kuivattua oreganoa ja tuoretta basilikaa.


Kommentit